spacer
Contact Fondslijst Deelnemers beurs 1998-2006 Archief Linksvooraf

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000
» Nieuwsbrief

1999

1998

o Home

toptop top

 

file:\\ druksel \ archief \ 2000 \ nieuwsbrief


DRUKsel 2000
een beurs van aparte boekmakers, bibliofiele drukkers en kleine uitgevers


op zaterdag 29 april en zondag 30 april van 11 tot 18 uur, Stedelijk Kunstinstituut Rodelijvekensstraat in Gent

DRUKsel is de eerste en enige plaats in België waar het werk van niet-reguliere uitgevers uit binnen- en buitenland getoond en gekocht kan worden. Voor dit jaar is er een speciale aandacht voor het werk van Nederlandse en Waalse uitgevers.

DRUKsel toont het boek dat met zorgen omringd is, het boek dat niet geproduceerd wordt maar op een aandachtige manier is vormgegeven. Het ideale boek is dat waarvan inhoud en vorm elkaar versterken, elkaar ondersteunen : een goede inhoud vraagt ook een goede vormgeving.

Net zoals andere jaren nodigt DRUKsel ook schrijvers en vakmensen uit.

Gerrit Komrij, de satirische criticus, de verfijnde dichter en Shakespearevertaler, de boekenminnaar, hoeven we niet meer voor te stellen. Hij wordt op zaterdag door Griet Pauwels geïnterviewd (i.s.m. De paarse zetel, Dienst cultuur Gent).
Willy Thomas toneelauteur en begenadigd sociale mens is bekend van zijn werk bij o.a. Dito Dito en De onderneming. Zijn laatste tekst ‘Hit (waarom Claus niet autorijdt)’ word gespeeld door Koen De Graeve, Pieter Embrechts en Günther Lesage. Samen met het tijdschrift ‘facture baroque’ verzorgt hij de speciale DRUKseluitgave op 100 exemplaren (genummerd en gesigneerd).
Jan Middendorp produceert met zijn bureau Dorp & Dal tijdschriften, boeken en brochures waarvoor hij zowel vormgeving als typografie verzorgt. Als journalist (voor onder meer Standaard Magazine, Man, ...) schrijft hij over vormgeving en letterontwerp. Voor uitgeverij 010 is een boek in voorbereiding over letterontwerpen in Nederland. Voor DRUKsel houdt hij een lezing over hedendaagse typografie in Nederland en Vlaanderen.
Als laatste spreker wordt Gwenaëlle Stubbe uitgenodigd. Deze jonge dichteres en actrice debuteerde met Un serpent de fumée. Haar werk is gekenmerkt door een grote taalvirtuositeit, een heldere, descartiaanse visie. Met haar werk bouwt ze een eigen universum op waar de lezer slechts moeizaam deelgenoot van wordt. Maar wie hier binnengenood wordt, zal onvermoede literatuur aanschouwen.


DRUKsel 2000 wordt gesteund door ASLK-netwerk, Imschoot, Kaasmakerij Het hinkelspel, Stedelijk Kunstinstituut, Stad Gent en Time-festival ‘Gestoorde vorsten’

Concreet

Druksel 00
een beurs van aparte boekmakers, bibliofiele drukkers en kleine uitgevers
datum : zaterdag en zondag 29 en 30 april 2000 van 11.00 tot 18.00 uur
waar : Stedelijk Kunstinstituut, Rodelijvekensstraat in Gent (op 200 m van het Gravensteen)
lezingen :zaterdag 24 april · Gerrit Komrij : 14.00 uur· Willy Thomas : 16.00 uur
zondag 25 april · Jan Middendorp : 14.00 uur· Gwenaëlle Stubbe : 16.00 uur
tentoonstellingen : · de bibliofiele uitgaven van Gerrit Komrij· de studenten van het Stedelijk Kunstinstituut tonen werken rond het boek
verder : de werken zijn te koop, de toegang tot de beurs en de lezingen zijn gratis

 

html by Tankred
version 2.2 - © Druksel